Met het document ‘Betonakkoord, zo doen we dat bij Rijkswaterstaat’ geeft Rijkswaterstaat concreet invulling aan de ambitie om te komen tot klimaatneutraliteit –nul CO2 uitstoot- en een circulaire economie met waardebehoud van betonconstructies op het hoogste niveau in 2030.
In het document 'Betonakkoord, zo doen we dat bij Rijkswaterstaat' beschrijven we hoe we de verduurzaming van betongebruik in onze infraprojecten gaan realiseren. Daarmee zetten we een belangrijke stap in de transitie naar duurzame kunstwerken vanuit het programma Klimaatneutrale en circulaire infraprojecten (KCI).
Samenwerken en samen doen
We nemen marktpartijen en mede-overheden graag mee in de invulling van onze duurzaamheidsambities. Want de transitie naar klimaatneutrale en circulaire infraprojecten kunnen we niet alleen. Samen met stakeholders zien we dit als een gezamenlijke inspanning. Met behulp van het document willen we aan deze samenwerking een belangrijke bijdrage leveren en de basis bieden om met elkaar in gesprek te zijn en blijven over de transitie naar duurzame beton-toepassingen.
Achtergrond
Het document ‘Betonakkoord, zo doen we dat bij Rijkswaterstaat’ is tot stand gekomen met behulp van de werkgroep van het cluster beton van het Transitiepad Kunstwerken. Dit transitiepad is onderdeel van het programma Klimaatneutrale en circulaire infraprojecten van het ministerie Infrastructuur en Waterstaat, Rijkswaterstaat en ProRail.